Evenimente clujene in cadrul „Festivalului national al comunitatilor LGBT din Romania”

Festivalul national al comunitatilor LGBT din Romania celebreaza in mai multe orase din Romania cultura si aspiratiile persoanelor LGBT din Romania pentru solidaritate, acceptare deplina si o viata sanatoasa si responsabila. Festivalul incepe cu Memorialul International al Lumanarilor Aprise (comemorarea victimelor SIDA) si Ziua Internationala Impotriva Homofobiei. Toate evenimentele festivalului sunt meritul celor ce au ales sa se implice pentru transmiterea acestui mesaj, lideri ai comunitatii gay din Romania, uneori cu sprijin de la programul EU SUNT! TU?

Iata la ce evenimente sunteti asteptati la CLUJ-NAPOCA in cadrul acestui festival national:

17 mai – ora 19.00 – Sa coloram mesajele homofobe
17 mai este Ziua Internațională Împotriva Homofobiei și Transfobiei (IDAHO). În toată lumea sunt organizate evenimente pentru a atrage atenția asupra urii și a reacționa împotriva ei.
Mesajele homofobe din Cluj vor fi transformate in slogane funny. Ne vedem in curtea clubului Delirio (B-dul. 21 Decembrie 1989 nr. 8 ) si pornim la drum cu elan si talent sa „acoperim” toate mesajele homofobe pe care le-am identificat deja. Cu spray-urile colorate face cinste clubul Delirio

20 mai – ora 20.00 – ne alaturam OSM Cluj si ARAS Cluj in Parcul Central si aprindem lumanari in amintirea persoanelor care au suferit sau au fost afectate de HIV/SIDA; la ora 21.00 in jurul lacului Chios se vor lansa lampioane rosii.

25 mai – Seara intre prieteni – fiecare participant din comunitate este indemnat sa isi aduca prietenii str8. Va fi o seara relaxanta cu discutii si socializare. Cafea si ceai din partea casei. Ora 21.00 (locatia: club Delirio)

26 mai – Flash Back Stonewall – petrecere tematica in care vom incerca sa constientizam cu totii drepturile gay dobandite de-a lungul timpului. Muzica exclusiva a anilor 70-80-90. Intrarea va fi libera dar costumatia DISCO este obligatorie (locatia: club Delirio)

2 iunie – Miss Travesty Romania 2012 – concurs national de travesty. Petrecerea incepe la ora 22.00 iar concursul la 24.00. Intrarea 10 lei (locatia: club Delirio)

Esti interesat sa participi sau sa dai o mana de ajutor in organizare? Contacteaza te rog lucian.dunareanu@gmail.com , lucian@beanangel.ro , tel. 0743655258 sau messenger ID evenimente_gay

Aceste evenimente sunt realizate de voluntarii grupului de sprijin LGBT „Be An Angel” din Cluj-Napoca si sustinute de programul „Eu sunt! Tu?” in cadrul festivalului national conceput si organizat de PSI Romania.

Leave a reply