TEMPORAR ÎNCHIS

Începând de astăzi cluburile Delirio Cluj și Delirio Sibiu își sistează temporar activitatea pentru siguranța clienților și a personalului.

Pentru acest weekend am făcut toate eforturile umane și financiare posibile să ținem totuși deschis, chiar dacă am impus măsuri stricte de intrare și participare: am restricționat numărul de participanți, au fost achiziționate scanere termice de temperatură și tuturor clienților li s-a măsurat temperatura, au fost legitimați și s-au colectat informații conforme cu legislația GDPR pentru identificarea tuturor participanților în măsura în care o persoană ar fi fost infectată cu noul coronavirus, am afișat anunțuri informative, s-a pus la dispoziție dezinfectant și am mărit numărul de personal care s-a ocupat cu dezinfectarea și curățenia.

Unele voci îngrijorate din online ne-au întrebat dacă suntem inconștienți…

Totodată, de ce ne-am riscat să lucrăm cu toții cot la cot și de ce am făcut toate aceste eforturi financiare știind că veniturile vor fi net inferioare cheltuielilor?

Deciziile noastre, care nu au fost deloc ușoare, au fost luate în unanimitate, împreună, de către toți colegii (manager și angajați), luând în calcul toate elementele problemei:

– Dacă am fi închis, ne-am fi supus clienții la un risc și mai mare și ne-am fi simțit moral responsabili. Am zis că avem un spațiu safe pentru comunitate… trebuie să-l avem, la bine și la greu. Clienții care au venit oricum ar fi ieșit din case (oricât le-am fi spus să stea acasă) și, în lipsa noastră, ar fi luat cu asalt o altă locație (o știu ei) care nu respectă nici măcar minimele reguli de igienă, o locație fără autorizații de funcționare, în care se fumează, o locație în care cu siguranță nu ar fi avut parte de toate măsurile de igienă, de protecție și prevenire pe care le-am luat noi. Riscul ar fi fost și mai mare pentru clienții noștri ca mergând acolo (unde nu s-a respectat nici măcar numărul maxim de clienți admis) să se infecteze și să infecteze la rândul lor, fără știință, alți oameni din comunitatea noastra și nu numai.

– Avem un orar de funcționare care trebuie respectat. În lipsa instaurării stării de urgență, potrivit actualelor prevederi, în măsura în care orarul de funcționare emis de Primărie nu este respectat, suntem pasibili de amendă și de retragerea autorizației de funcționare.

– Întregul personal are contracte de muncă ce trebuiesc respectate de ambele părți. În lipsa declarării oficiale a forței majore, angajatorul este obligat să ofere angajatului norma de lucru iar persoana angajată să le presteze. Angajații au dreptul la un salariu și au nevoie de bani.

– Fără venituri, există riscul de a nu putea suporta chiria și cheltuielile și, implicit, închiderea definitivă a locațiilor.

Așadar deciziile nu s-au putut lua prea ușor și s-au pus în balanță toate riscurile. Cu agravarea situației, cu creșterea numărului de persoane infectate cu Covid-19 și implicit creșterea probabilității ca cineva infectat să îi poată infecta și pe ceilalți în cadrul cluburilor Delirio, am hotărât astăzi închiderea pentru o perioadă a locațiilor Delirio, chiar dacă din punct de vedere legislativ, încă putem organiza petreceri cu până la 100 de persoane.

Sperăm să fim înțeleși de clienții noștri. Siguranța lor și a noastră, a personalului, chiar a fost mereu importantă pentru întreaga echipa Delirio și nu a fost vreodată doar o declarație de imagine.

Promitem însă că după ce vom trece cu toții cu bine, vom organiza două super petreceri atât la Sibiu cât și la Cluj la care ne vom revedea cu toții, liniștiți și sănătoși.

#delirio #wearefamily #iwillsurvive

Leave a reply